miércoles, 27 de julio de 2011

Frankenweenie

Aquesta peculiar versió de la història del monstre de Frankenstein du la inconfusible marca del gran mestre Burton, al qual Disney volgué donar una oportunitat quan encara no era gaire conegut a la indústria i feia feina com a dibuixant als seus estudis. El resultat final no els hi va parèixer massa adequat pel públic infantil així que decidiren no donar-li massa difusió.

 No hi trobam espectaculars efectes especials, però queden perfectament suplits per la gran imaginació del creador.


Aquest curtmetratge ofereix una visió molt més amable i dolça del clàssic, però sense deixar de banda els aspectes claus de la  història.

Els actors no son gaire coneguts, exceptuant l'actriu que interpreta el paper de la mare del protagonista, Shelley Duvall (coneguda per ser la sofridora dona de Jack Nicholson a "El Resplandor") i una petita aparició d'una joveníssima Sofia Coppola.

Aquests darrers anys s'ha xerrat molt del llargmetratge d'animació de Frankenweenie que prepara Tim Burton, però la data d'estrena, que en un principi havia de ser al 2010, se va aplaçant i a hores d'ara, les fonts més fiables comenten que potser sigui a l'octubre de 2012 quan podrem veure a la fi aquest entranyable història a la pantalla gran.

Particularment, me va agradar molt i, si encara no l´heu vist, vos ho recoman. A Youtube podeu trobar-lo tant en versió original, com en versió doblada a l'espanyol.




Títol Original: "Frankenweenie"
Director i idea original: Tim Burton
Durada: 29 minuts
1984, EE.UU.





Puntuació personal: 9,5/10


No hay comentarios:

Publicar un comentario