miércoles, 18 de mayo de 2011

Freaks (La parada dels monstres)

   He decidit començar aquest blog amb una de ses pel·lícules que més m'han agradat i impactat aquests darrers anys. 
   Es tracta d´una cinta de l'any 1932 dirigida per Tod Browning que va estar prohibida durant 30 anys als EE.UU. per la polèmica creada pel director per adjudicar els papers protagonistes a artistes reals de circ, que li donen un major realisme i credibilitat a la història i fan totalment prescindible l'ús d´efectes especials i maquillatge per la recreació de les seves malformacions físiques. 

http://missmonnipenny.wordpress.com


Freaks no és ni molt manco una pel·lícula de por. Més aviat, es tracta d´una dura crítica al rebuig social generalitzat cap a persones diferents (en aquest cas, físicament) i a la difícil acceptació de les coses que surten de la "normalitat" establerta.
   El magistral guió ens permet descobrir com resolen satisfactòriament qualsevol dels impediments que li pot suposar una tasca quotidiana a una persona amb una constitució física diferent, sense provocar-nos cap sensació d'angúnia o rebuig si no més be creant una escena simpàtica i divertida. 
   Els seus escassos 64 minuts de duració no impedeixen a l'espectador introduir-se completament en el mon del circ dels anys 30 i per un moment, sentir-se totalment integrat en aquesta particular família.
   Evidentment, vos recoman que la vegeu i, en acabar, me digueu qui vos pareix que són els vertaders "freaks" de la pel·lícula.

Puntuació personal: 8,5/10

Títol Original: "Freaks"
Director: Tod Browing
Durada: 64 minuts
1932, EE.UU.

No hay comentarios:

Publicar un comentario