jueves, 2 de junio de 2011

Fahrenheit 451 y Equilibrium

    Aquesta vegada en faré dues per el preu d'una ja que considero que Equilibrium ve a ser una adaptació contemporània de Fahrenheit 451 sense ser un remake i aconseguint molt bon resultat. 
    Fahrenheit 451 és una adaptació cinematogràfica de la novel·la de Ray Bradbury del mateix títol, el qual fa referència a la temperatura a la que comença a cremar-se el paper.  


  Estrenada l'any 1966, ens plateja una societat futura en la que el Govern va decidir que la font de tots els mals de la societat són eren els llibres, que incitaven a pensar a la gent, la qual els fa patir perquè els hi causa ansietat i angúnia, tornant-los infeliços i desgraciats. Per solucionar-ho, els bombers, que havien deixat de tenir feina perquè les cases eren totalment ignífugues, es dediquen ara a cremar tots els llibres que queden, encalçant i empresonant als propietaris dels amagatalls.
    Tot i que fa més de 60 anys de la publicació d'aquesta història de ciència ficció, trobo que de cada vegada som més a prop d'aconseguir una societat ximple i embambada com la que retrata l'autor.
    Una altra pel·lícula que pareix inspirada en el mateix llibre és Equilibrium, de l'any 2002 i protagonitzada per Christian Bale i Sean Bean i que va més molt més enfora ja que la societat retratada viu obligada a consumir diàriament la seva dosi de prozium, un medicament imprescindible per mantenir a retxa les seves emocions, a les que consideren úniques causants dels conflictes de la humanitat. 
   Molt recomanables totes dues, tot i que la majoria de les escenes d'acció d'Equilibrium les trobo força prescindibles i l'estètica futurista (i qualque pòster promocional) recorden massa a Matrix.

Títol Original: "Fahrenheit 451"
Director: François Truffaut
Durada: 112 minuts
1966, EE.UU.



 Puntuació personal: 8,5/10



Títol Original: "Equilibrium"
Director: Kurt Wimmer
Durada: 107 minuts
2002, Bèlgica




Puntuació personal: 6,5/10 

No hay comentarios:

Publicar un comentario